Ekonomické myslenie
V budove, v ktorej pracujem, je malá reštaurácia. V nej je mikrovlnka. Predpokladám, že jej prvotný účel bol v ohrievaní v reštaurácii zakúpených jedál. Môžu ju však využívať aj ľudia, ktorí si priniesli vlastné jedlo. Pred týždňom vedúci zvážil ekonomický dopad umývania použitého riadu a vydal nariadenie, podľa ktorého smie reštauračný riad (vidlička, lyžička, nožík, ale aj tácka) používať len zákazník. To znamená ten, kto si niečo zakúpi. Znie to celkom logicky. Prečo sa však nedalo dohodnúť s CERNom, na pôde ktorého reštaurácia funguje a zamestnancom ktorého slúži, že za finančnú kompenzáciu zostanú veci po starom? Namiesto príboru je teraz potrebné umývať stoly. Vlastne ani nie, na to nie je čas. Zaujímalo by ma tiež, že koľko sa týmto krokom ušetrilo, ak sa týka 20 ľudí z 500.